Sectiunea Informari

Consiliul Unional al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex

Consiliul Unional al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex

În perioada 16 – 18 aprilie 2015 s-a desfășurat Consiliul Unional al Alianței Naționale a Sindicatelor Sed Lex, din care fac parte federațiile membre, respectiv Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, Federația Națională a Sindicatelor din Administrația Publică Locală, Federația Națională a Sindicatelor Muncii și Protecției Sociale, Federația Sindicatelor Statisticienilor din România, Federația Națională a Sindicatelor Polițiștilor Sed Lex.

Consiliul Unional a luat în discuție salarizarea în domeniul administrației publice, ținând cont de ultimele declarații publice ale oficialilor guvernamentali pe acest subiect.

La ședința Consiliului Unional a participat reprezentantul Ministerului Muncii, domnul Liviu Pop, Ministrul Delegat pentru Dialog Social, care a comunicat Consiliului Unional că nu există încă un proiect de lege în formă scrisă privind salarizarea, fiind discuții de principiu.

Consiliul Unional a luat decizia să dea mandat Biroului Executiv și Comitetului Director al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex să demareze procedurile pentru declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, parcurgand următoarele etape:

  1. Biroul Executiv va informa Guvernul și Comisiile de specialitate ale Parlamentului cu privire la revendicările de natură salarială ale organizației și referitor la faptul că am luat decizia să urmăm procedurile declanșării de ample acțiuni la nivel național
  2. În perioada 20 – 21 aprilie 2015 sindicatele membre ale Alianței Sed Lex se vor întâlni la nivel județean și vor stabili:
  • Modalitățile în care se vor organiza acțiunile de protest la nivel județean și național
  • Numărul de participanți din fiecare organizație la acțiunile de protest, județean și național
  • Se va începe strângerea de semnături pentru declanșarea acțiunilor greviste la nivel național sub conducerea Biroului Executiv al Alianței Sed Lex
© SED LEX 2024 - All rights reserved.