Prezentare

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ” SED LEX ”

Prezentare

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ” SED LEX ”este un militant activ pentru reformă sindicală, prin crearea unei institutii sindicale guvernată de principii fundamentale.


 Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ” SED LEX ”  are în componenţă mai multe organizaţii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar.

Congresul a stabilit o strategie pentru următorii 5 ani pe 3 directii majore:

internaţional

            a) revigorarea activităţii sindicale la nivel european
            b) stabilirea de noi contacte cu sindicate ale bugetarilor din statele Uniunii Europene.

organizatoric

            a) reorganizarea structurilor sindicale şi federative
            b) organizarea filialelor judeţene ale bugetarilor la nivel judeţean şi dezbateri interne în structurile centrale şi teritoriale ale organizaţiei.

de reprezentare

            a) la nivel guvernamental, pentru negocierea legilor care privesc segmentul bugetar (salarizare, reorganizare, pregătire profesională, timp de lucru, etc)
            b) la nivel ministerial, în comisii de dialog social, subcomisii de dialog social, negocieri la nivelul grupurilor de unităţi
            c) la nivel judeţean in comisiile de dialog social judeţean, la nivelul unităţilor deconcentrate şi ale administraţiei publice locale.
Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ” SED LEX ” este afiliată internaţional la Internaţionala Serviciilor Publice şi european la Uniunea Europeana a Serviciilor Publice.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.