Federations

Test proiect

Eveniment colectare propuneri în cadrul proiectului “Creşterea Capacităţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale şi a membrilor acesteia în formularea de politici publice alternative în domeniul protecţiei muncii”

Desfăşurată în cadrul unui proiect POCA, intitulat “Creşterea Capacităţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale şi a membrilor acesteia în formularea de politici publice alternative în domeniul protecţiei muncii”, acţiunea vizează dezbateri pe tema proiectului de lege privind statutul inspectorului de muncă.

Proiectul, intitulat „Creşterea Capacităţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Muncii şi Protecţiei Sociale şi a membrilor acesteia în formularea de politici publice alternative în domeniul protecţiei muncii’, are ca scop final atât o mai bună administrare a relaţiilor de muncă dintre angajator şi angajat, combaterea muncii la negru, cât şi consolidarea disciplinei în domeniul relaţiilor de muncă.

Obiectivul proiectului este formularea unei politici publice alternative care să reglementeze statutul inspectorului de muncă printr-un set de măsuri ce cuprinde: standardizarea competenţelor necesare pentru ocuparea funcţiei, Codul de etică şi deontologie a inspectorului de muncă, prevederi clare referitoare la protecţia juridică a inspectorului de muncă.

Iniţiatorii proiectului precizează că bugetul naţional va fi unul dintre beneficiari, întrucât se vor colecta mai mulţi bani din combaterea muncii la negru.

De asemenea, se mai poate vorbi despre beneficiarii direcţi, respectiv angajaţii Inspecţiei Muncii, care vor beneficia de un set de reguli care să le reglementeze activitatea.

Totodată, beneficiarii indirecţi vor fi toţi cei a căror activitate este controlată de către inspectorii de muncă, adică peste 970.000 de operatori economici din România şi salariaţii acestora. 

© SED LEX 2024 - All rights reserved.