Section News

Destinații de weekend. Azi, Fundata.

Destinații de weekend. Azi, Fundata.

Fundata este o localitate aflată la aproximativ 40 de km de Brașov, la jumătatea distanței dintre Stațiunea Bran și Rucăr, fiind strajuită de Munții Bucegi si Munții Piatra Craiului. Este situată la o altitudine de 1360 metri și este cea mai înaltă localitate din zonă. Aceasta este la înălțime nu numai prin altitudinea pe care o are, ci și prin peisajele minunate pe care le oferă și prin obiectivele turistice ce pot fi vizitate în această regiune. Aerul de munte, curat și proaspăt, oamenii primitori, tradițiile si obiceiurile populare din regiune cu siguranță au capacitatea de a-i încanta chiar și pe cei mai pretențiosi turiști.

Drumul de la Braşov spre Fundata este o splendoare, o încântare pentru sufletele noastre. Nu îţi poţi dezlipi ochii de la văile adânci, casele aruncate pe crestele munţilor şi verdele crud al ierbii. Fundata este, într-adevăr, o comoară a ţării noastre. Marele avantaj este liniştea care te învăluie imediat. Casele sunt risipite ici-colo (pot fi admirate pentru arhitectura veche după care sunt construite) nu sunt deloc înghesuite, pensiunile sunt foarte cochete, preţurile accesibile.

Fundata este o destinație de vacanță ideală pentru relaxare și recreere, iar pentru cei care preferă o vacanță activă se pot bucura de drumeții sau sporturile de iarnă, sau se pot  delecta cu preparate tradiționale gustoase, apreciate atât în țară, cât și în străinătate, pregătite dupa rețete tradiționale, transmise din generație în generație. Peisajele sunt formate din livezi și pajiști întinse, presărate din loc in loc cu capițe de fan așezate în jurul gospodăriilor, ocupația principală a locuitorilor din Fundata fiind creșterea animalelor, urmată de agroturism.

Ce puteţi vizita aici? Zona beneficiază de foarte multe atracții turistice: Bisericile fortificate din Țara Bârsei, Cetatea Râșnov, Castelul Bran sau Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Național Bucegi, Cheile Moieciului, Cheile Grădiștei, Cascada La Chisatoare, Peștera Dâmbovicioara și Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Liliecilor sau pot fi organizate trasee prin Munții Piatra Craiului sau Munții Bucegi.

Aşadar, dacă ceea ce căutaţi este un loc desprins din rai, departe de civilizaţie si aglomeraţie, un loc de tihnă şi relaxare, Fundata este răspunsul.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.