Section Informari

Negocieri la Ministerul Muncii privind legea salarizarii

Negocieri la Ministerul Muncii privind legea salarizarii

In data de 13 iulie 2015, la sediul Ministerului Muncii, a avut loc o prima runda de discutii in cadrul negocierilor privind elaborarea noii legi a salarizarii personalului platiti din fonduri publice, cu participarea doamnei ministru Rovana Plumb si a presedintilor federatiilor sindicale care reprezinta interesele angajatilor din administratia publica.

A avut loc o prezentare a principiilor legii, nu s-a intrat in discutii pe fond privind textul de lege, partea sindicala prezentand revendicarile minimale care au fost solicitate si cu prilejul actiunilor sindicale din perioada mai – iunie 2015.

La aceasta prima intalnire ne-au fost puse la dispozitie grilele de salarizare pentru administratia locala, urmand a putea depune amendamente pana luni, 20 iulie 2015.

Urmatoarea intalnire va avea loc in data de 23 iulie, cand partea guvernamentala s-a angajat sa ne puna la dispozitie si grilele de salarizare aferente administratiei centrale, pentru a putea avea o imagine de ansamblu a sistemului de salarizare in domeniul administratiei publice.

Va vom tine la curent cu stadiul negocierilor si vom pune la dispozitie membrilor de sindicat textul integral al proiectului de lege dupa data de 23 iulie 2015.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.