Sectiunea STIRI

Revista presei. Marșul Demnității.

Revista presei. Marșul Demnității.

Angajații din direcțiile de Finanțe intrerupt joi lucrul între orele 11.00 și 14.00, acuzând un comportament abuziv al președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, și cerând demisia acestuia, anunță Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

Alianța sindicală anunță o acțiune de protest în fața Ministerului Finanțelor și ANAF, ce va avea loc joi, între orele 11.00 - 14.00.

Pe perioada acțiunii desfășurate în București, finanțiștii din toată țara vor întrerupe lucrul cu publicul și vor protesta în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.

Acțiunea, denumită "Marșul Demnității", este menită "să atragă atenția asupra consecințelor grave ale comportamentului abuziv al președintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ștefan Diaconu", se arată în comunicatul Sed Lex.

Reprezentanții alianței susțin că președintele ANAF se răzbună pe angajații care, în 3 noiembrie, au oprit lucrul, cerând majorarea salariilor și reclamând că salariile celor din Ministerul de Finanțe și ANAF au crescut printr-o Ordonanță a Guvernului adoptată ”pe ascuns”.

"Chiar în acest moment, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ștefan Diaconu, ne aflăm în fața unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuiește legea în vigoare. Dacă acțiunea de pedepsire și răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015 nu va fi exemplar pedepsită de instituțiile statului, toți salariații ANAF vor înțelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege", spun reprezentanții Sed Lex. Astfel, foarte mulți participanți la examene ar trebui să se deplaseze între 100 și 200 km, pe propria cheltuială, ceea ce duce și la destabilizarea funcționării instituțiilor în care își desfășoară activitatea, urmând ca pentru două - patru zile un număr de 3.200 de persoane să migreze între orașe, spune Sed Lex.

"Daca ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instutuțiile statului", se mai spune în comunicatul de miercuri al organizației.

Aceasta mai informează că a semnalat cazul președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să fie înaintată organelor de cercetare penală o plângere pentru abuz în serviciu.

Apariții similare:

http://www.agerpres.ro/social/2015/11/12/protest-la-finante-si-anaf-sindicalistii-sed-lex-cer-demisia-sefului-anaf-pentru-abuz-in-servciu-08-38-04

http://www.puterea.ro/social/anaf-in-colaps-angajatii-incep-greva-125341.html

http://www.stiripesurse.ro/haos-la-anaf-joi-se-intrerupe-lucrul-i-se-va-cere-demisia-efului-agen-iei_972943.html

http://www.juridice.ro/408382/sed-lex-proteste-in-fata-mfp-si-anaf.html

http://ziarulfaclia.ro/sindicalistii-din-finante-cer-demiterea-presedintelui-anaf-gelu-stefan-diaconu/

http://www.telegrafonline.ro/finantistii-vor-capul-lui-diaconu

http://jurnalgiurgiuvean.ro/joi-12-noiembrie-administratia-financiara-giurgiu-isi-va-intrerupe-lucrul-pentru-3-ore-in-semn-de-protest/

http://www.ziarulactualitatea.com/6848

http://radiocluj.ro/2015/11/11/sed-lex-anunta-noi-proteste/

http://www.bitpress.ro/eveniment/joi-finantistii-din-toata-tara-ies-in-strada-impotriva-sefului-anaf-1243589

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/finantistii-fac-greva-pentru-demiterea-propriului-sef-bunul-plac-al-celor-care-ne-conduc-este-mai-presus-de-lege--111173.html

http://glsa.ro/arad/218538-sindicalistii-de-la-finante-opresc-lucrul-maine-intre-orele-11-si-14-se-va-intrerupe-programul-cu-publicul.html

 

 

 

 

© SED LEX 2023 - All rights reserved.