Sectiunea STIRI

Protest al angajaților din administrație, nemultumiți de legea salarizării

Protest al angajaților din administrație, nemultumiți de legea salarizării

Liderii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică Locală ”Sed Lex”, Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Pro Lex, FNSA, Forţa Legii şi Proadministraţia au susținut luni o conferință de presă în cadrul căreia au explicat că oamenii sunt nemulțumiți de prevederile actualui proiect al legii salarizării, care permite primarilor să stabilească salariile subalternilor după bunul lor plac.

Angajații din administrațiile publice din București și din țară vor declanșa acțiuni de protest începând de miercuri, urmând ca, în funcție de alegerea fiecărei federțtii sindicale, aceștia să declanșeze acțiuni spontane de protest, grevă japoneză sau pichetari ale instituțiilor. De asemenea, săptămâna viitoare, când proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în plenul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, sindicatele din administrație anunță miting în fața Palatului Parlamentului.

Proiectul legii salarizării a ajuns la Camera Deputaților, care este for decizional, termenul limită pentru depunerea amendamentelor fiind 29 mai. Comisia pentru muncă urmează să dea raportul, în timp ce Comisia pentru buget și cea juridică vor fi sesizate pentru avizare. Termenul pentru depunerea amendamentelor este 29 mai, depunerea raportului urmând a avea loc până în 6 iunie.

Plenul Senatului a aprobat, marți, Legea salarizării, cu 85 de voturi ”pentru”, 10 voturi ”împotriva” și 12 abțineri. Plenul Senatului a aprobat legea salarizării fără a admite niciunul dintre amendamentele respinse de Comisia de muncă săptămâna trecută.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.