Sectiunea Informari

Precizări privind acordarea voucherelor de vacanță

Precizări privind acordarea voucherelor de vacanță

In urma numeroaselor intrebari primite din partea membrilor de sindicat referitoare la aparitia Legii nr. 173/2015 pentru acordarea voucherelor de vacanta, Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX face urmatoarele precizari:

            - dupa interventiile facute de organizatia noastra la nivelul comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei, prin modificarile aduse OUG 8/2009, legea prevede ca voucherele de vacanta se vor acorda si functionarilor publici, nu numai personalului contractual (cum era prevazut in forma initiala)

            - desi acordarea voucherelor de vacanta in limita a 6 salarii medii pe economie tuturor angajatilor din sistemul public este obligatorie, aceasta se poate realiza doar in baza normelor metodologice emise de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, care nu au fost inca elaborate

            - mai mult, prin art. 8 alin. (2) din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, institutiile publice nu vor acorda premii si prime de vacanta in anul 2015, prin urmare nu exista bugete aprobate pentru voucherele de vacanta in sistemul public

Biroul Executiv va face in continuare demersuri pentru a debloca aceasta situatie, astfel incat prevederile Legii nr. 173/2015 sa poata fi aplicabile in sistemul public.

© SED LEX 2023 - All rights reserved.