Sectiunea STIRI

Legea salarizării versus performanță

Legea salarizării versus performanță

Executivul are în vedere elaborarea unui proiect privind salarizarea unitară în paralel cu un pachet de legi care să vizeze creșterea performanței administrației publice, a declarat luni premierul Dacian  Cioloș, în timpul dezbaterilor din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2016.

„Am notat sugestiile privind lege a salarizării unitare și am anunțat deja că Guvernul are intenția de a veni  cu o lege a salarizării unitare în pachet cu un proiect de reformă privind creșterea capacității administrative  din administrația publică, pentru că noi considerăm că aceste două lucruri sunt legate între ele. Avem nevoie de o creștere a performanței administrației publice, care însă nu se va putea face doar prin anumite acte normative privind eficientizarea, dar trebuie să avem în vedere și legea salarizării unitare. Sigur, vom vedea în ce măsură și cum este rezonabil ca această lege să fie aplicată, dar cred că este important să trasăm acest cadru al creșterii performanței administrației încă de anul viitor„, a spus acesta.

Totodată, Dacian Cioloș i-a asigurat pe deputați și senatori de intenția Executivului de a transparentiza procesul utilizării fondurilor publice.

„Pot să vă asigur de faptul că suntem conștienți că, în condițiile unui buget limitat, mai ales pentru investiții, transparența în utilizarea acestor fonduri este esențială atât din perspectiva încrederii contribuabilului în modul în care bugetul de stat este folosit, dar și din perspectiva Guvernului pentru a putea asigura realocări bugetare ale bugetelor necheltuite către posturile bugetare care vor realiza o execuție bugetară bună, în cursul anului. Aceasta este intenția pe care o avem la nivelul Guvernului, de a asigura această transparență și urmărirea cheltuirii fondurilor publice din aceste două perspective. Pot să vă asigur că ne asumăm întreaga responsabilitate”, a subliniat Cioloș.

Referitor la creșterile salariale prevăzute pentru anul 2016, premierul a precizat că acestea nu vor crea efecte pe termen lung în ceea ce privește nivelul de bunăstare al societății dacă măsura nu va fi însoțită și de programe de investiții.

 

© SED LEX 2024 - All rights reserved.