Sectiunea STIRI

Dupa proteste...

Dupa proteste...

Diaconu il acuza pe Marica de coruptie si spune ca liderul sindical este un ''personaj nociv''. La randul sau, sindicalistul ii cere demisia sefului ANAF pentru abuz si anunta ca-l va da in judecata. In tot acest timp, mii de angajati ai Fiscului, care ii tin partea lui Marica, au protestat in mai multe orase ale tarii. In unele locuri programul cu publicul a fost intrerupt.

Gelu Diaconu conduce Fiscul din 2013. In mandatul sau a fost desfiintata Garda Financiara pentru ca apoi sa fie infiintata cu ajutorul SRI si al procurorilor, Directia Antifrauda. Institutia sa a fost criticata, dar si laudata pentru valul de controale declansat anul acesta.

Vasile Marica este liderul Sed Lex si unul dintre cei mai vocali sindicalisti din Romania. In 2010 a condus revolta angajatilor din Ministerul Finantelor, protest care a blocat institutia condusa la acea vreme de Gheorghe Ialomiteanu si Sorin Blejnar. Atunci ministrul a fost scos din cladire cu ajutorul SPP-ului.

Joi, la protestul din fata Ministerului s-au adunat doar 150 de oameni. Au iesit in schimb cateva mii in alte orase ale tarii. In unele locuri activitatea a fost complet blocata.

© SED LEX 2023 - All rights reserved.