Sectiunea STIRI

Discuții cu Ministrul Muncii și Protecției Sociale privind clarificarea unor probleme de interes...

Discuții cu Ministrul Muncii și Protecției Sociale privind clarificarea unor probleme de interes maxim

Conform strategiei stabilite pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus în această perioadă, în cursul după-amiezii de ieri, domnul președinte Vasile Marica a avut o întâlnire cu doamna Violeta Alexandru, ministrul muncii și protecției sociale, pentru a discuta 2 probleme de maxim interes, respectiv:

1. clarificarea declarațiilor potrivit cărora, pe perioada în care își desfășoară activitatea în regim de muncă la domiciliu, angajații din instituțiile publice nu beneficiază de anumite sporuri de natură salarială.

In acest sens există, după părerea noastră, cel puțin o confuzie de termeni - spor antenă/spor condiții speciale/spor condiții vătămătoare - și cu siguranță o interpretare eronată a dispozițiilor legale referitoare la acordarea indemnizației de hrană.

Doamna ministru ne-a asigurat ca ne va transmite, în cel mai scurt timp, un punct de vedere oficial ca răspuns la solicitarea noastră.

2. urgentarea transmiterii către ANAF a punctului de vedere solicitat de aceasta prin adresa nr. ASGF1520/03.11.2020, referitor la acordarea unui concediu de odihnă suplimentar celor care beneficiază, potrivit legii, de sporul pentru condiții vătămatoare.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.