Section News

Povestea Crăciunului.

Povestea Crăciunului.

Povestea Crăciunului începe cu nașterea unui prunc în orasul Bethleem Efrata. Acest prunc se numea Isus, data exactă a nașterii nu se cunoaște, se crede ca s-ar fi născut pe data de 25, iar luna nașterii e necunoscută. E posibil ca luna Decembrie să fi fost aleasă pentru a permite Bisericii să concureze cu ritualurile păgâne concurente, ce aveau loc în aceea perioada a anului și din cauză că era apropiată de solstițiul de iarnă al emisferei nordice, o perioadă tradițională de celebrare a multor culturi antice.

Povestea lui Mos Crăciun începe în Ajunul Crăciunului.

Îmbrăcat în roșu, cu obrajii rumeni, barba lungă și o burtică simpatică cei mai așteptat și iubit moș din lume va coborî în curând pe hornul caselor pentru a răsplăti cu dulciuri și jucării copiii cuminți și ascultători. Moș Crăciun, căci despre el este vorba, este cu siguranță un personaj cunoscut în întreaga lume. Totuși, puțin sunt cei care știu legenda care leagă nașterea Domnului de sosirea moșului în noaptea de Ajun.

Blândețea sa și generozitatea au dat naștere la zvonuri cum că ar fi capabil de miracole, acest lucru a mărit devoțiunea față de el. Alte țări au variante diferite de Moș Crăciun: La Befana, în Italia~Cei Trei Regi, în Spania, Puerto Rico și Mexic~Christkindl, în Elvetia și Austria~Father Christmas, în Anglia~Pere Noel, în Franta. Cu toate acestea, figura lui Moș Crăciun a fost păstrată până în ziua de azi, și e recunoscută de adulții și copii din întreaga lume.

Să nu uităm de Pomul (sau Bradul) de Crăciun care este asociat cu celebrarea Crăciunului. Este adus în case și decorat cu lumini de Crăciun (inițial erau lumânări, dar o dată cu evoluția tehnologiei, se obișnuiește folosirea becurilor led sau a diferitelor cabluri luminoase), ornamente, ghirlande, bomboane și dulciuri în perioada de dinainte de Crăciun. Tradiția spune că pomul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie. Un înger sau o stea poate fi pusă în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Betleem.

Cum a început totul? Cu mult înainte de apariția creștinismului, plantele și copacii care rămân verzi pe tot parcursul anului au avut o semnificație specială pentru oameni. Similar obiceiurilor actuale de decorare a caselor, în timpul sezonului festiv, cu pin, molid, şi brazi, popoarele antice atârnau ramuri veșnic verzi pe ușile și ferestrele lor. În multe țări se credea că acestea ar ține departe vrăjitoarele, fantomele, spirite rele și bolile.

Să nu uităm că magia sărbătorilor face ca visele copiilor să devină realitate. În dimineața de Crăciun în jurul bradului împodobit, bucuria nu are margini.

În zilele acestei sfinte sărbători, când stăm cu toți în jurul bradului  nu trebuie să uitam că visele se împlinesc!

Moșul are grijă. Noi trebuie să ne gândim mereu la el!

 

© SED LEX 2018 - All rights reserved.