Section News

Guvernul vrea să schimbe PROGRAMUL angajaţilor din instituţiile centrale

Guvernul vrea să schimbe PROGRAMUL angajaţilor din instituţiile centrale

Programul de lucru al angajaţilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor din administraţia publică centrală ar putea fi modificat.
Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, cei care lucrează în aceste instituţii ar urma să beneficieze zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00.

Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări în programul angajaţilor din instituţiile centrale.

Proiectul prevede că "angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă".

Potrivit proiectului de act normativ, aceste dispoziţii nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.