Section News

Destinații de weekend. Azi, Crama Regală Azuga.

Destinații de weekend. Azi, Crama Regală Azuga.

În urmă cu peste 120 de ani, la Pivniţele Rhein&Cie Azuga a început să se scrie istoria celei mai vechi crame din România unde se produce fără întrerupere vin spumant dupa metoda tradiţională, champenoise. Aici s-a născut Rhein Extra, cea mai veche marcă românească de vin spumant, care a fost servită în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în 15 octombrie 1922.
Ascunsă în capătul unei poteci largi şi umbroase şi încadrată de versanţi spectaculoşi, Pivniţa Rhein&Cie Azuga este un popas pentru corp şi suflet în orice anotimp al anului.

Pivniţe speciale şi metode pe măsură Construite la suprafaţă, cu pereţi dubli şi ventilaţie naturală, cramele de la Azuga au fost fondate în 1892 de un german al cărui nume îl poartă şi astăzi, Rhein. Interiorul favorizează dezvoltarea mucegaiului negru, vizibil pe pereţi, benefic pentru menţinerea unui microclimat şi temperaturi constante care oferă condiţiile propice pentru producerea şi învechirea vinului spumant. Acesta fermentează în sticle şi este răsucit manual pe stative. O vizită în crame este o lecţie pe viu a întregului proces de fabricare al celebrului spumantul Rhein, roz sau alb, de la odihna de câteva luni a sticlelor pe stative până la astupare

Sticlele de vin spumant stau câteva luni pe stative şi sunt răsucite manual. Pivniţele Rhein Azuga reprezintă cel mai vechi loc din ţară în care se produce, fără întrerupere, de 123 de ani, vinul spumant dupa metoda tradiţională, champenoise. Cramele, furnizor al Casei Regale şi în prezent După naţionalizarea din 1948, cramele din Azuga au intrat în proprietatea statului, dar după Revoluţie, cramele Rhein au redevenit furnizorul oficial al Casei Regale de România pentru vin liniştit şi pentru vin spumant, momentul festiv fiind onorat chiar de Regele Mihai. Titlurile au fost reînnoite în 2013.

Titlul de Furnizor al Casei Regale Române este oferit ca semn de recunoaştere şi apreciere a Casei Regale pentru calitatea deosebită a produselor, dar şi pentru continuarea tradiţiei şi calităţii meşteşugului românesc prin aducerea înapoi din istoria secolului trecut a culturii gastronomice şi ospitalităţii româneşti.

La crame vă puteţi răsfăţa şi acum cu spumantele fine, care pot fi degustate, însoţite de specialităţi de brânză cu mucegai şi boabe de struguri, dar şi cu mâncarea foarte bună de la restaurantul din curtea pivniţelor. Experienţa poate fi completată cu o seară la crame, în una din cele 12 camere ce poartă nume celebre de soiuri de vin - Chardonay, Sauvignon sau Rieslieng.

 

 

© SED LEX 2017 - All rights reserved.