Section News

concediu

concediu

Pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și persoanelor Vârstnice a fost publicat un proiect de hotărâre privind concediul de odihnă anual și alte concedii ale salariațiilor din administrația publică și din unitățile bugetare.

Conform hotărârii, salariații din administraţia publică și din unităţile bugetare, care au calitatea de funcționari publici și personal contractual au dreptul la 21-25 zile de concediu de odihnă anual, în funcție de vechime: vechime până în 10 ani - 21 de zile, peste 10 ani vechime - 25 de zile.

Pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani, durata concediului anual este de 25 de zile lucrătoare, iar la stabilirea duratei concediului se ia în considerare vârsta pe care aceştia au avut-o la data de 1 ianuarie din anul calendaristic respectiv.

În afara concediului de odihnă anual, salariații care ”prestează munci grele, periculoase sau vătămătoare, ori lucrează în locuri de muncă în care există astfel de condiţii, stabilite potrivit  dispozițiilor Legii nr.31/1991 privind  stabilirea duratei timpului de muncă sub 8 ore pe zi pentru salariații care lucrează în condiții deosebite vătămătoare, grele sau periculoase, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, cu o durată cuprinsă între 3 -10 zile lucrătoare”.

 

 

 

pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani, durata concediului anual este de 25 de zile lucrătoare, iar la stabilirea duratei concediului se ia în considerare vârsta pe care aceştia au avut-o la data de 1 ianuarie din anul calendaristic respectiv. - See more at: http://www.dcnews.ro/concediul-de-odihna-al-bugetarilor-vezi-ce-modificari-pregate-te-guvernul_484496.html#sthash.u5Dbq8pg.dpuf
© SED LEX 2024 - All rights reserved.