Sectiunea STIRI

Reorganizarea ANAF prin desfiintarea unor posturi

Reorganizarea ANAF prin desfiintarea unor posturi

Președintele ANAF, domnul Gelu Stefan Diaconu, anunță printr-o informare transmisă către toți angajații ANAF că a fost înaintat Ministerului Finanțelor Publice proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii de Guvern nr. 520/2013, referitor la organizarea și funcționarea Agenției Nationale de Administrare Fiscală.

”În condițiile în care aceste modificari vor impune desființarea unor posturi de la nivel central sau teritorial, vom pune la dispoziția personalului care a ocupat respectivele posturi alte posturi vacante de același nivel sau de nivel inferior (in cazuri exceptionale, pentru functiile de conducere), evitând cazurile în care ar fi necesară schimbarea locului de muncă în altă localitate”, se arată în comunicatul transmis de președintele ANAF.

Punctul 3 din acelasi comunicat emis de ANAF se refera la "Includerea serviciilor și birourilor fiscale (municipale/orășenești/comunale) in structura administrațiilor județene ale finanțelor publice, precum si crearea premiselor pentru organizarea la nivel regional a structurilor de administrare a contribuabililor mijlocii, începand cu data de 1 ianuarie 2016. Aceste masuri isi au originea in angajamentele mai vechi asumate de ANAF în raport cu Banca Mondiala și Fondul Monetar Internațional si sunt determinate inclusiv de reasezarea portofoliului de contribuabili mari si mijlocii, prin reconsiderarea criteriilor de selectie. Contribuabilii mici vor fi in continuare administrati la  nivelul administratiilor judete sau de sector". In acest context, in urma intalnirii cu oficialii ANAF a Biroului Executiv precizam faptul ca posturile echivalente functiilor de conducere nu vor fi desfiintate.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.