Sectiunea Informari

Intâlnirea dintre organizațiile sindicale din administrație și reprezentanții Guvernului României.

Intâlnirea dintre organizațiile sindicale din administrație și reprezentanții Guvernului României.

Joi, 23 aprilie 2015, a avut loc intalnirea dintre organizatiile sindicale din administratie si reprezentantii Guvernului Romaniei.

Partea guvernamentala a fost reprezentata de ministrul muncii, doamna Rovana Plumb, ministrul finantelor, domnul Eugen Teodorovici, si ministrul delegat pentru dialog social domnul Liviu Pop, iar din partea Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a participat domnul presedinte Vasile Marica, doamna vicepresedinte Ionela Iov si domnul Razvan Bordeanu, presedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala.

Partea sindicala a avut ca principal obiectiv prezentarea situatiei disperate a membrilor nostri de sindicat care au venituri foarte mici si odata cu cresterea salariului minim pe economie grila de salarizare devine inaplicabila.

Au fost aduse in discutie toate aspectele care preocupa administratia in general, respectiv: salarizarea, aplicarea neunitara a prevederilor legale, etc.

Au fost luate in discutie si prevederile Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, care face discriminari in ceea ce priveste incadrarea functionarilor publici, acordarea de sporuri sau plata orelor suplimentare.

Partea sindicala a solicitat:

  • Acordarea unei cresteri salariale de 10% la fondul de salarii cu aplicabilitate imediata, astfel incat sa putem acorda cresteri salariale celor care au veniturile cele mai mici si sa ajustam grilele de salarizare odata cu cresterea salariului minim pe economie.
  • Aplicarea prevederilor Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014 tuturor functionarilor indiferent de institutia unde lucreaza, fara discriminare, prin modificarea acesteia prin ordonanta de urgenta
  • Aplicarea unitara a prevederilor privind suplimentul postului si al gradului pentru toti functionarii publici, prin emiterea unui act normativ, tinand cont ca o parte dintre colegii nostri au castigat in instanta cele doua suplimente
  • Acordarea celui de-al 13-lea salariu
  • Reintroducerea primelor de vacanta pentru toti functionarii publici.

Deoarece unul dintre subiectele dezbatute a fost relatia cu cei de la Curtea de Conturi si modul in care sunt emise deciziile acestora in urma controalelor in teritoriu, partea guvernamentala s-a angajat ca la urmatoarea intalnire, care va avea loc la sfarsitul lunii mai, Curtea de Conturi va fi prezenta la intalnirea cu organizatiile sindicale.

Referitor la modificarea Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014 privind salarizarea, partea guvernamentala s-a angajat ca in doua saptamani sa ne comunice modul in care se pot solutiona revendicarile Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX.

© SED LEX 2024 - All rights reserved.