Sectiunea STIRI

Destinatii de weekend. Azi, Vatra Dornei.

Destinatii de weekend. Azi, Vatra Dornei.

Vatra Dornei este o statiune in care vei putea petrece o vacanta de neuitat in orice perioada a anului. Fie ca alegi un concediu de iarna, plin de sporturi si de activitati de sezon, fie ca alegi un alt moment al anului, in care sa te bucuri de natura si de aerul curat, de tratamentele naturale, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase vacante din an in aceasta statiune.

Datorita pozitionarii statiunii intr-o depresiune din judetul Suceava, aceasta este o alegere minunata pentru cei care doresc sa imbine vacanta cu posibilitatile de tratare in natura. Izvoarele cu ape minerale, aerul ozonat, dar si Bazinul Dornelor aflat in apropiere sunt principalele resurse pentru tratamentele naturale oferite aici. Mai mult decat atat, statiunea Vatra Dornei este renumita pentru Baza de tratament Bradul-Calimani, recent modernizata si extinsa, dar si pentru celelalte posibilitati de tratare disponibile.

Izvoarele cu ape minerale, izvoarele termale, mofetele naturale si namolul de turba de la Vatra Dornei sunt principalele elemente curative, ce pot fi folosite in tratamente profilactice, in afectiuni ale aparatului cardiovascular, locomotor, digestiv, respirator si ginecologic. In plus, tratamentele disponibile sunt recomandate si pentru cei aflati in perioade de convalescenta sau recuperare.

In orice perioada a anului, turistii se pot bucura de traseele montane din zona Vatra Dornei. Pentru pasionatii de drumetii montane, exista cateva trasee care ii vor duce in locuri minunate, cu peisaje naturale de exceptie. 

Statiunea Vatra Dornei se bucura si de cateva obiective turistice deosebite, pentru cei care doresc sa viziteze si mai mult. Muzeul Etnografic al Bucovinei si Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale sunt punctele in care te poti familiariza cu istoria si cultura locului. In plus, te poti bucura de plimbari in Parcul din centrul statiunii, unde poti hrani veveritele, sau de distractie la Patinoarul din parc si la Centrul de echitatie. Mai poti vizita in apropiere Manastirile din Bucovina, Castelul lui Dracula din comuna Piatra Fantanele si Turbaria de la Poiana Stampei.

In afara de schi si de alte sporturi de iarna, turistii se mai pot bucura la Vatra Dornei si de rafting pe Dorna sau Bistrita, activitate apreciata in special de grupuri si pentru team building. La acest sport oarecum mai extrem se adauga si altele care vor asigura distractia si un nivel crescut de adrenalina, cum sunt mountain bikingul si zborul cu parapanta.

Asadar, statiunea Vatra Dornei are o multime de lucruri de oferit in orice perioada a anului. Turistii pot alege o vacanta de relaxare sau una plina de distractie in aceasta statiune si vor avea o multime de modalitati de petrecere a timpului liber.

 

© SED LEX 2018 - All rights reserved.