Sectiunea STIRI

Destinatii de weekend. Azi, Statiunea Calimanesti Caciulata.

Destinatii de weekend. Azi, Statiunea Calimanesti Caciulata.

Credeati ca statiunile balneo-climaterice sunt asaltate doar de turistii care vin sa-si trateze diferite boli? Nu la fel stau lucrurile pe Valea Oltului. Iata, cum se imbina utilul cu placutul si cum s-au schimbat lucrurile in Calimanesti Caciulata. Statiunea este situate la o altitudine de 260-280 m, in Depresdiunea Subcarpatica Jiblea-Calimanesti, pe malul drept al Oltului, la iesirea acestuia din Carpatii Meridionali

Se spune ca statiunea Calimanesti Caciulata este o statiune pentru 4 anotimpuri. Cand nimeni nu credea ca va renaste, Calimanesti Caciulata freamata iar de copii, parinti si bunici! 

Statiunea ale carei izvoare minerale si termale atragea pe vremuri turisti in cautare de remediu pentru boli, concureaza acum cu litoralul. Un sejur aici este o adevarata aventura: tobogane pentru cei mici, piscine interioare si exterioare dar si un AquaPark modern, baze de tratament modernizate, un drum de cura balneara cu ape minerale provenite din izvoare atermale dar si termale, localizate intr-un bioclimat favorabil. Toate pentru a va oferi un sejur agreabil, definit prin confort, relaxare sau tratament.

Statiunea este renumita pentru izvoarele termale, aerul usor ionizat negativ si atractiile sale turistice. Locul e incarcat de istorie, asa ca de admirat sunt multe: lantul de manastiri si schituri din zona si imprejurimi (Manastirea Cozia, Manastirea Turnu, Manastirea Stanisoara, Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Frasinei, Manastirea Bistrita, Manastirea Arnota, Schitul Ostrov), Castrul Roman, Muntele Cozia (Varful Cozia 1668 m, cabana Cozia), Parcul National Cozia (unde aveti ocazia de a vedea sprintenele capre negre sau minunata floare de colt), Complexul Muzeal de la Maldaresti, adevarate expozitii de arta populara din Horezu, eleganta portului oltenesc, originalitatea obiectelor lucrate din lemn, maiestria celebrilor olari, covoarele cu motive oltenesti.

Toate aceste comori din nordul Olteniei, reprezinta o invitatie la calatorie, la inaltare spirituala si liniste sufleteasca.

 

© SED LEX 2024 - All rights reserved.