Sectiunea STIRI

Destinații de weekend. Azi, Poiana Mărului.

Destinații de weekend. Azi, Poiana Mărului.

Vara încercăm tot mai des să evadăm din casă. Şi orice s-ar  spune despre aglomeraţia şi drumurile de la noi, cu puţin efort şi o trezire matinală se poate ajunge oriunde. În plus nu toată lumea este concentrată în Bucureşti aşa că, dacă sunteţi bănăţeni, vă este cu atât mai uşor să ajungeţi în locul despre care vă voi povesti astăzi!

Dacă vă place muntele şi vreţi să fugiţi de poluare şi aglomeraţie, vă recomand cu multă căldură o locaţie încă autentică: Poiana Mărului. Turiştii care aleg Poiana Mărului ca destinaţie de vacanţă au la dispoziţie multiple posibilităţi de petrecere a timpului liber şi agrement. Staţiunea este un nod de trasee turistice.

Staţiunea Poiana Mărului a devenit în ultimii ani şi raiul iubitorilor turismului de aventură. Pe apele repezi ale râului Bistra Mărului se poate face rafting şi canioning. Valurile puternice, pietroaie uriaşe sau cascade, sunt câteva dintre obstacolele cărora trebuie să le facă faţă cei care îndrăznesc să se urce în barcă şi să pornească la vale prin apa învolburată, rece ca gheaţa. Lacul de acumulare Poiana Mărului este locul potrivit pentru plajă, înot şi sporturi acvatice, plimbări cu barca sau pescuit.

De altfel, întreaga zonă a devenit în ultimii ani un punct de atracţie pentru împătimiţii sporturilor cu motor, aici desfăşurându-se întreceri inedite.

În staţiunea Poiana Mărului există şi un schit de călugăriţe, care a fost înfiinţat înainte de Revoluţia din 1989, însă lucrările au fost sistate şi reluate abia odată cu reînfiinţarea Episcopiei Caransebeşului în anul 1994. Cadrul natural şi aerul curat oferă pelerinului şi turistului momente de înălţare sufletească şi sănătate trupească.

Poate veţi urma sfatul şi veţi ajunge acolo chiar în acest weekend.

 

 

© SED LEX 2017 - All rights reserved.