Sectiunea STIRI

Destinații de weekend. Azi, Poiana Brașov.

Destinații de weekend. Azi, Poiana Brașov.

Poiana Braşov se află la poalele Postăvarului la o altitudine de 1030 metri, cel mai înalt punct fiind la 1799 metri, ceea ce înseamnă o diferenţă de altitudine de aproape 800 metri. Temperatura medie este vara de 20 grade C şi iarna de -3. Zăpada există începând cu jumătatea lunii Decembrie şi până la sfârşitul lui Martie. Poiana Braşov ocupă primul loc în topul staţiunilor de schi din România datorită noilor amenajări: două telecabine, o telegondolă, două telescaune şi cinci instalaţii de teleschi. Tot pe locul I este şi la capitolul locuri de cazare: 2.800 de locuri în hoteluri şi pensiuni, cele mai multe fiind clasificate de trei şi patru stele.

Poiana Braşov găzduieşte cea mai lungă pârtie de schi din ţară "Drumul Roşu", pârtie cu o lungime de 5.3 kilometri, ce porneşte de la 1.750 m şi se ajunge la 1.050 m, iar potrivit The Telegraph, Poiana Braşov este cea mai ieftină staţiune de schi din lume, într-un sondaj la care au participat mai multe pârtii renumite din Germania, Austria, Franta, Italia, Andorra, Norvegia, SUA, Canada, Finlanda, Slovacia, Slovenia, Romania si Bulgaria.

Braşovul este unul din oraşele foarte frumoase din România pe care trebuie să îl vizitezi. Alături de Sibiu, Braşovul este un alt oraş care şi-a valorificat foarte bine istoria şi merită vizitat.

Poiana Brașov este recunoscută ca stațiune de iarnă încă din 1906. Vara, în schimb, Poiana Brașov pare ca nici nu există pentru aceiași turiști. Aerul este foarte curat, Poiana Brașov este străbătută de atâtea poteci marcate (ideale pentru drumeții), lacul artificial oferă posibilități de agrement – sunt atâtea de făcut pe timpul verii, iar stațiunea este atât de verde, de odihnitoare și de plăcută încât trebuie să vă faceți timp să o vedeți și în haina ei de vara. Nu poți să ignori natura care te înconjoară, iar drumețiile sunt cele mai indicate în acest caz. Masivul Postăvarul a fost “creat” parcă special pentru amatorii de drumeții; turiștii au multe trasee amenajate la dispoziție, cu peisaje de poveste. Iată câteva dintre acestea, pentru care nu aveți nevoie de echipament special (cel mult, încălțări antiderapante):

• Poiana Brașov (patinoar) – Vanga Mare – Avenul Groapa de Aur

• Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi – Restaurant Capra Neagră

• Timișul de Jos – Piatra Crinului – Vârful Postăvarul

• Pietrele lui Solomon – Poiana Nisipului – Poiana Drester – Poiana Ruia – Cabana SKV Postăvarul – Poiana Trei Fetițe.

Stațiunea este ideală și pentru plimbări cu bicicleta, așa că lasați-vă imaginația să zburde!

 

 

 

© SED LEX 2017 - All rights reserved.