Sectiunea STIRI

Destinații de weekend. Azi, Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj.

Destinații de weekend. Azi, Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este un obiectiv turistic minunat, datorită faptului ca este ca și un paradis desprins dintr-un basm. Acest obiectiv turistic merită vazut și fotografiat din toate colțurile.

În secolul XIX au apărut primele demersuri, pentru organizarea unei grădini mari cu plante la Cluj. La ora actuală grădina botanică se întinde pe 14 ha, unde cresc peste 10 000 de plante, cei mai frumoși arbori și plante de pe toate continentele. Aici se mai poate vizita Muzeul botanic cu 6.900 de piese, și tot aici se găsește și Herbarul Universității cu 635.000 coli de herbar cu plante din întreaga lume. 

Găsim plante specifice tuturor zonelor din România, de la specii care cresc în Carpaţii la cele specifice Dobrogei şi Mării Negre. Sunt şi plante tropicale aflate în sere extrem de bine îngrijite. Găsim şi câteva specii de plante specifice Caucazului şi munţilor Himalaya.

Grădina deține peste 10 000 de specii de plante, are 5 sectoare si 6 sere: Sectorul ornamental (sunt cultivate zeci de specii a câtorva sute de plante lemnoase și ierboase), Sectorul fitogeografic conține o colecție de plante aranjate în funcție de asociațiile lor naturale, Sectorul sistematic (cuprinde un mare număr de specii grupate pe familii), Sectorul economic (format dintr-o serie de plante cultivate pentru utilitatea lor industrială/economică), Sectorul medicinal (plante cunoscute datorită proprietăților lor medicale și curative).

Complexul din 6 sere adăpostește plante tropicale si subtropicale: Sera cu plante acvatice, Sera cu palmieri, Sera cu vegetație din Australia și mediteraneană, Sera cu orhidee și ferigi, Sera cu bromeliacee, Sera cu plante suculente.

Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj este una dintre cele mai frumoase din Europa, nu există niciun motiv să nu îți placă sau să nu te impresioneze.

 

© SED LEX 2017 - All rights reserved.