Sectiunea STIRI

Destinații de weekend. Azi, Castelul de lut al zânelor.

Destinații de weekend. Azi, Castelul de lut al zânelor.

Toată lumea vânează acest colț al zânelor din România, care pare desprins din basme. Dacă ai o pasiune pentru locuri magice, să știi că aici nu vei găsi zâne, dar vei avea ocazia să descoperi un ascunziș absolut fermecător.

Castelul de Lut se află în localitatea Porumbacu de Sus, cam la 40 de km de orașul Sibiu. Castelul este construit doar din materiale naturale și are un design care ne amintește de poveștile fraților Grimm. De fapt, basmele au fost și inspirația proprietarului, care s-a declarat fascinat de această zonă pitorească încă din copilărie. Nu ezitați să intrați în Castel pentru a observa mai bine materialele organice - piatră, lemn, lut și paie - incorporate în construcție.

Înconjurat de munții Făgăraș, lanuri întinse de flori și un pârâu romantic de munte, Castelul de Lut din Valea Zânelor este asaltat de turiști datorită arhitecturii sale absolut speciale, care parcă hipnotizează călătorii, așa că pregătiți-vă să faceți multe poze. Construcția se îmbină perfect cu peisajul de tablou al Transilvaniei.

Castelul are 10 camere (unele fac parte din apartamente de tip parter + mansarda). Fiecare camera/apartament are intrare proprie din exterior. Castelul de Lut din Valea Zânelor încă nu este pregătit să cazeze oaspeți în cele 10 camere ale sale, dar acest lucru nu-i oprește pe curioșii din întreaga țară, și chiar de peste hotare, să îl viziteze. Deocamdată aveți ocazia să vă bucurați de o cafea la terasa rustică de la marginea pârâului, puteți achiziționa suveniruri handmade și puteți urca în turnul de prințese al castelului.

 

© SED LEX 2018 - All rights reserved.