Sectiunea STIRI

Destinații de weekend. Azi, Biserica Sfântul Nicolae.

Destinații de weekend. Azi, Biserica Sfântul Nicolae.

Biserica Sfântul Nicolae din Şchei, unul dintre simbolurile Braşovului, ascunde multe hrisoave străvechi unele vechi de peste 300 de ani.
Misterul globului poleit cu aur în care au fost ascunse documente vechi a circulat mai bine de 200 de ani. Existenţa lui a fost însă confirmă. Legenda spune că în cea mai înaltă turlă a bisericii, exact la baza crucii mari a fost aşezat un glob poleit cu aur în care a fost ascuns un document misterios cu informanţii importante despre braşovenii din Şchei. Nici până astăzi nimeni nu ştie exact ce conţine documentul original.
Tot la Biserica Sfântul Nicolae există şi o frescă despre care se spune că vesteşte apocalipsa. Potrivit interpretărilor, „Roata Lumii“ arată că Apocalipsa ar fi vestită de inversarea polilor magnetici ai Pământului. În biserica sunt nu mai puţin de 13 scene ale Apocalipsei, pictate pe bolta lăcaşului. Plus o frescă năucitoare pe care n-a reuşit să o înţeleagă nimeni până acum, dar care seamănă izbitor cu ceea ce vedem în documentarele despre predicţiile apocaliptice: explozii solare şi inversarea polilor magnetic..

Biserica Sfântul Nicolae datează din 1292 şi a a fost ridicată cu ajutorul lui Neagore Basarab. În jurul ei s-au construit Prima Şcoală Românească unde s-a tipărit prima carte în limba română de către Diaconu Coresi. În cimitirul bisericii sunt îngropate personalităţi importante din istoria naţională şi locală ca Nicolae Titulescu, Ioan Meşotă şi preotul Vasile Safta. Şi Mihai Eminescu a fost impresionat de biserică şi chiar i-a dedicat o poezie.


 

 

 

 

© SED LEX 2018 - All rights reserved.